logga_webb

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Bröllopsfotografering

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Frågor & Svar

Hur bokar vi dig som vår bröllopsfotograf?
Skicka ett mail till mig med information om vilket datum och vart ni planerar att gifta er och hoppas på att jag är tillgänglig ert datum. Är jag ledig så väljer ni vilket paket som passar er bäst, vi skriver avtal och ni betalar bokningsavgiften - efter det är Prima Foto er bröllopsfotograf!

När behöver vi boka?
Ju tidigare desto bättre! Förfrågningar och bokningar för 2020 är redan i full gång.

Filmar du också?
Nej, däremot samarbetar jag med proffsiga videografkollegor.

Har du även andra kontakter inom bröllopsvärlden?
Med ett stort nätverk av duktiga professionella fotografer över hela Sverige backar vi upp varandra om något osannolikt skulle inträffa och jag inte kan komma enligt planerat. Detta har tack och lov aldrig hänt :)
Kontakt med frisör, make up artist och florist har jag flera jag varmt rekommenderar.

Arbetar du bara i Nyköping eller reser du för bröllop, vad kostar det?
Jag bor och utgår från Nyköping i Södermanland men ser hela världen som min arbetsplats! Utanför Nyköpings kommun tar jag 40 kr / mil i reseersättning eller som max totalt 3 500 kr för resa och logi.
För er som planerar ett bröllop utanför Sveriges gränser "Destination Wedding" har jag ett väldigt förmånligt erbjudande.

Vad gör vi om det blir dåligt väder?
Ni gifter er ändå, jag lovar det blir helt fantastiskt oavsett hur vädret ter sig!
Självklart gör vi det bästa utav situationen. Jag har varit bröllopsfotograf i de flesta väder, det är egentligen ni själva som avgör hur mycket det betyder för er. Vissa brudpar struntar i om kläderna och håret blir blött och andra vill inte riskera något. Hur ni känner pratar vi noga igenom och ser till vilka möjligheter det finns att fotografera på andra platser än planerat, förslagsvis under något tak eller inomhus.

Varför skriver vi avtal?
Vi skriver avtal så att ni känner er säkra med allt kring bokning och bilder.

Hur levererar du bilderna?
Jag leverar alla bra bilder högupplöst och i webbformat på ett USB minne. Jag levererar alltid färdigredigerade JPG filer som ni är fria att använda och framkalla i obegränsat antal. Ni får även tillgång till ett lösenordsskyddat online galleri under två (2) månader så ni kan visa upp bilderna för nära och kära.

Om vi vill beställa produkter, kan vi göra det via dig då?
Självklart går det jättebra. Jag erbjuder allt från fotoböcker, förstoringar, prints, tackkort osv. ni är välkomna att kontakta mig för aktuell prislista.

Vad betyder högupplösta bilder?
Högupplösta bilder är bilder med många pixlar. Det betyder att ni kan beställa tex förstoringar upp till storlek 50*70 cm.

Hur många bilder levererar du efter ett bröllop?
Detta beror lite på hur många timmar Ni väljer att jag ska vara med under er dag. Ni får alla bra bilder vilket betyder att jag sållar bort bilder när ni/gäster blundar, oskarpa bilder, dubbletter eller liknande.
Jag levererar i snitt 60 bilder per timme. För en heldag på 12 timmar blir det oftast mellan 600 - 900 bilder beroende på bröllopets upplägg och händelser.

När levereras bilderna?
Jag levererar bilderna senast tio veckor efter fotograferingstillfället under högsäsong, brudparet får alltid ca tio bilder som tjuvkik några dagar efter bröllopsdagen!

Vad gör du om din utrustning går sönder?
Jag har alltid med mig två kameror på bröllop, flera objektiv och massa minneskort, batterier för att täcka dagen och mer därtill. Skulle någonting av min utrustning av någon anledning gå sönder så har jag alltså alltid extra backup med mig för att säkra mitt arbete, därav är min väska supertung!

Om vi vill att du stannar längre än avtalad tid, går det?
Har jag möjlighet går det självklart bra till en kostnad om 3 000 kr/påbörjad timme som adderas på slutfakturan.

Varför kostar det att anlita en bröllopsfotograf?
Drygt hälften av det ni betalar går direkt till skatt, moms och egenavgifter. För varje fototimme på plats är det minst tre-fyra (3-4) timmar till efter (redigering, resor, kostnader för produkter osv) som ni "inte ser".
Vid en bröllopsfotografering som är bokad en lördag med 12 fototimmar, arbetar jag mellan 60-80 timmar.

Seriösa bröllopsfotografer har ofta många års erfarenhet, utbildningar, driver företag som betalar skatt och moms, investerar och uppdaterar i dubbel proffsutrustning för att ni ska kunna lita på att ni får bröllopsbilderna levererade efter er stora dag därav kostar det att anlita en bröllopsfotograf!

Vi är ovana och obekväma framför kameran, hur gör vi?
Det är vanligt och ni är inte ensamma om att känna så. Under fotograferingen kommer jag hjälpa er från start till mål. Vi kommer skratta och ha roligt vilket kommer ge naturliga och kärleksfulla bilder. Om ni vill har vi en provfotografering innan er stora dag så ni känner er helt trygga när det väl gäller!

Vad kan vi förvänta oss av dig som vår bröllopsfotograf?
Ni kan först och främst förvänta er en väldigt engagerad fotograf med ett leende på läpparna. Jag kommer vara väldigt intresserad av er som personer, som par och ert planerade bröllop. Jag kommer vilja veta allt för att inte missa viktiga händelser. Jag kommer vara lyhörd för era önskemål men även komma med förslag på hur vi på bästa sätt planerar fotograferingen.
Jag älskar att fotografera allt som har med bröllop att göra, förberedelser, detalj, miljö, första mötet, så kallad "First Look", vigsel, gratulationer och mingel, middag och fest. Att få äran att fånga dessa vackra stunder som aldrig kommer igen men som bilderna kan hjälpa er att minnas!

Under bröllopsdagen kommer jag att arbeta mycket i bakgrunden men även tränga mig in i minglet för att fånga er dag på bästa sätt! När vi fotograferar porträtt så kommer vi skratta och ha kul, en avslappnad fotografering med spontana bilder utifrån hur ni integrerar med varandra, många fina blickar, kramar och pussar mellan mina brudpar brukar det bli!